Την καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2020 πρόκειται να παρουσιαστούν πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις, με κάποιες από αυτές να έχουν κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού. Μία από αυτές είναι η μεταφορά του μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη, «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», που θα ανέβει στο Θέατρο Βέμπο, σε διασκευή – σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστή από τον Βασίλη Μπουζιώτη και την «Απαγορευμένη Ατζέντα», όπως και ότι τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Μοθωναίος κ.ά. Πριν από λίγες ημέρες, όμως, ο τελευταίος αποχώρησε λόγω μίας ενδιαφέρουσας πρότασης που δέχτηκε από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, να πρωταγωνιστήσει σε μία κινηματογραφική ταινία στην Κίνα, με τα γυρίσματα να γίνονται όλη την επόμενη χρονιά. Ο ηθοποιός τη σκέφτηκε σοβαρά, τη συζήτησε με τους καλούς του φίλους και συναδέλφους, οι οποίοι τον παρότρυναν να πει «ναι». Όπως και έγινε.

Όσο για τον ηθοποιό που θα αναλάβει το ρόλο του; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του theaternow.gr ο ρόλος ανατέθηκε στον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, ο οποίος κάνει προσεκτικά βήματα στον θεατρικό χώρο. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης έχει παίξει, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις: «Η πέτρα του βορρά», «Στέλλα Βιολάντη», «Ορφέας και Ευριδίκη», και τελευταία στη «Δάφνις + Χλόη».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2019.