«Ζητείται Ψεύτης»: Η επιτυχία οδήγησε στην… παράταση!

Η κορυφαία πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» ανέβηκε πρόσφατα στο Θέατρο Παλλάς, αφού πρώτα πέρασε από… σαράντα κύματα και οι λόγοι είναι λίγο – πολύ γνωστοί.

Παρόλα αυτά το θεατρόφιλο κοινό έσπευσε και έδειξε τη στήριξη του στη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία τις περισσότερες ημέρες είναι sold out! Έτσι, λοιπόν, οι Θεατρικές Σκηνές και οι συντελεστές της παράστασης αποφάσισαν να μην παρουσιάσουν τη δουλειά μόνο για ένα μήνα αλλά για παραπάνω και συγκεκριμένα μέχρι τις 19 Μαΐου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παράσταση
Το θέμα της, το ψέμα στην πολιτική, είναι πάντα επίκαιρο ακόμα και στις μέρες μας. Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» (τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης), θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερου γραμματέα του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Ο Ψευτοθόδωρος αναλαμβάνει να διευθετήσει σε χρόνο ρεκόρ όλες τις υποθέσεις που προκύπτουν με τα υπουργεία, τις φυλακές, τις …καλλιτέχνιδες καμπαρέ, τα σωματεία. Όμως την επιτυχημένη καριέρα του ως ιδιαίτερος βρίσκει αντίπαλο τη σύζυγο του βουλευτή, τη γοητευτική Τζένη (Ναταλία Δραγούμη). Θα τα καταφέρει άραγε να κερδίσει έχοντας απέναντί του μια τόσο σθεναρή αντίπαλο; Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος του Άγη (Αργύρης Αγγέλου) στην πλοκή της υπόθεσης αλλά και της εκρηκτικής τραγουδίστριας Πίτσας Κίτσας (σε πρώτη θεατρική εμφάνιση η Αποστολία Ζώη) που σαγηνεύει τον ανδρικό πληθυσμό!