Η Ελένη Καστάνη έφυγε, η Βίκυ Σταυροπούλου ήρθε στη «Μαρία Πενταγιώτισσα»

Το φετινό καλοκαίρι ανάμεσα στις θεατρικές παραγωγές που θα παρουσιαστούν ανά την Ελλάδα είναι η εμβληματική κωμωδία του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα», με το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη να κρατά τον ομώνυμο ρόλο. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν πολλοί και αξιόλογοι ηθοποιοί, ο καθένας με τη δική του πορεία, όπως οι Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Αργύρης Αγγέλου κ.ά.

Στον θίασο ανήκε και η Ελένη Καστάνη, η οποία όμως αποχώρησε από τον θίασο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της περιοδείας, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Έτσι, οι συντελεστές έπρεπε να βρουν άμεσα την ηθοποιό που θα την αντικαθιστούσε. Κι αυτή βρέθηκε στο πρόσωπο της Βίκυς Σταυροπούλου, η οποία ήταν η πρώτη τους επιλογή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theaternow.gr, η ηθοποιός είχε δεχτεί πρόταση από την αρχή των «μαγειρεμάτων», αλλά είχε έρθει σε συμφωνία με τον Τάσο Παπανδρέου να παρουσιάσουν σ όλη την Ελλάδα τη μουσικό – θεατρική παράσταση «Μάλιστα, κύριε Ζαμπέτα…». Ωστόσο, όπως είναι ήδη γνωστό, η συγκεκριμένη περιοδεία ακυρώθηκε λίγες ημέρες, επίσης, πριν την έναρξη της περιοδείας.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, η Βίκυ Σταυροπούλου ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ότι δέχτηκε με χαρά να παίξει στην παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα». Συγκεκριμένα, έγραψε: «Καλημέρα!!!!?? Καμία φορά στην ζωή αλλιώς τα υπολογίζεις κι αλλιώς έρχονται τα πράγματα ? Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και να έρθει πρέπει να το αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και δύναμη. Έτσι, επειδή πάντα μετά την «βροχή» έρχεται το «ουράνιο τόξο» δέχτηκα με χαρά να είμαι στην «Μαρία Πενταγιώτισσα» γιατί δεν θα το άντεχα να μάθω και για άλλη ακύρωση παράστασης καλοκαιριάτικα χα χα χα…? Η αλήθεια είναι ότι με έπιασε ένα άγχος που μέσα σε 7 μέρες πρέπει να μάθω καινούργια λόγια, τραγούδια, χορευτικά αλλά επειδή ο θίασος είναι υπέροχοι ηθοποιοί και υπέροχοι άνθρωποι νομίζω με τη βοήθεια τους θα το καταφέρουμε!
Αντε παιδιά,στείλτε θετική ενέργεια και κουράγιο ?? Ζαμπέτα μπορεί να μην τραγουδήσουμε αλλά Θεσσαλοί και Ηπειρώτες Μακεδόνες και νησιώτες Αθηναίοι Ρουμελιώτες όλοι γίναν Πενταγιώτες ??».