«Το ξέρω πως καθένας μονάχος πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στη δόξα και στο θάνατο. Το ξέρω. Το δοκίμασα. Δεν οφελεί. Άφησε με νάρθω μαζί σου» γράφει  ο  σπουδαίος  μας  ποιητής Γιάννης Ρίτσος  στη «Σονάτα του Σεληνόφωτος»  και  η Έφη Παπαθεοδώρου  και ο Νίκος  Κατράκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανέναν άνθρωπο μονάχο σ’ αυτή την δύσκολη εποχή! Έτσι από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν ξανά την παράσταση-ύμνο  « Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», στο Από Μηχανής Θέατρο,  ΔΩΡΕΑΝ για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ και με μόνο 10 ευρώ το κανονικό εισιτήριο, δείχνοντας έτσι το κοινωνικό «πρόσωπο» του θεάτρου. Άλλωστε  με αυτή την παράσταση έχουν εισπράξει τόση αγάπη στο παρελθόν από τον  κόσμο  που θεωρούν ότι οφείλουν να του την ανταποδώσουν, δωρίζοντας  την Τέχνη τους αλλά και επικοινωνώντας  τα πανανθρώπινα μηνύματα του μεγάλου μας ποιητή.

Το έργο είναι μια  κατάθεση ψυχής της ηρωίδας, μίας μαυροφορεμένης ηλικιωμένης γυναίκας που υποκινείται από την παρουσία στο χώρο ενός νέου άνδρα.  Αυτός, παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου βουβός και απαθής, υπογραμμίζοντας έτσι την πάλη των διαφορετικών γενεών.
Βασικό θέμα του έργου είναι η καταλυτική δράση του χρόνου και των συνεπειών του σε όσους δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν… Άλλα θέματα που θίγονται στην παράσταση είναι η φθορά, η μοναξιά, η ελευθερία, ο έρωτας, η καταπίεση της γενετήσιας ορμής, ο θάνατος, η ποίηση και βέβαια ο άνθρωπος ως κοινωνική ύπαρξη.

Σκηνοθεσία -Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Κατράκης
Ερμηνεία: Έφη Παπαθεοδώρου
Φωνή Ποιητή: Μηνάς Χατζησάββας
Σκηνικά- Κοστούμια: Άννα Φόνσου
Σχεδιασμός Φώτων: Δημήτρης Κάραλης

Από Μηχανής Θέατρο – Κάτω Σκηνή, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο 210- 5232097
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις: 18:00

Πρεμιέρα: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
Διάρκεια: 60 λεπτά

Εισιτήρια: 10€, Άνεργοι ΔΩΡΕΑΝ