Ο φιλάργυρος  Εμπενίζερ  Σκρούτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.
Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν , στο παρόν  αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί. Ένα μοναδικό γιορτινό και λαμπερό  θέαμα, που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία  μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μας στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.
Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωά της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας.

Παίζουν: Στέλιος Γούτης, Αναστάσης Κολοβός, Κώστας Ρωμαίος, Βασίλης Τραϊφόρος, Γιάννης Ζαραφωνίτης, Γιάννης Χριστοφάνης, Δέσποινα Κασιώτη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Γιώργος Χουσάκος, Γιώτα Βαμβακά, Δέσποινα Σταυρίδη, Ιωάννα Ευαγγέλου
Μια δεκαπενταμελής ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών ντύνονται τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια σ’ ένα μαγικό σκηνικό. Το φαντασμαγορικό θέαμα συμπληρώνεται με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Θεατρική Μεταφορά – Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική επένδυση: Κριστελ Καπερώνη
Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Κοστούμια: Τζούλια Μάρκο
Φωτισμοί & 3D ANIMATION: Λάμπρος Σουνδίας

Θέατρο Αλίκη – Αμερικής 4, Αθήνα
Τηλ.:210 – 4830330
Κάθε Κυριακή στις: 11:30
Extra Παραστάσεις την περίοδο των γιορτών: Τετάρτη 26/12 στις: 11:30
& Κυριακή 02.01 στις: 11:30

Πρεμιέρα: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου

Εισιτήρια: Από 8€ έως 12€