«Του Κουτρούλη ο Γάμος»: Πρεμιέρα 23 Οκτωβρίου

Η πολιτική σάτιρα «Του Κουτρούλη ο Γάμος», σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου στο «Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου». Η People Entertainment Group παρουσιάζει αυτή την μεγάλη παραγωγή του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή και η Σμαράγδα Καρύδη επιλέγει για πρώτη φορά να σκηνοθετήσει την εμβληματική κωμωδία αλλά και να πρωταγωνιστεί στη παράσταση μαζί με τον Νίκο Κουρή στον ρόλο του Κουτρούλη. Μαζί τους μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ηθοποιών και μουσικών που παίζει, χορεύει, τραγουδάει και ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική του Μίνωα Μάτσα.

Ο Μανόλης Κουτρούλης, ένας ευκατάστατος ράφτης απ’ τη Σύρο, φτάνει μαζί με τον υπηρέτη του Στροβίλη στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του ξενοδόχου Σπύρου, που έχει ερωτευτεί . Η Ανθούσα έχει κρυφά απ’ τον πατέρα της σχέση με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα ο οποίος είναι επίσης πολύ ερωτευμένος μαζί της και προκειμένου να αποφύγει το γάμο με τον Κουτρούλη του θέτει έναν όρο. Για να γίνει γυναίκα του πρέπει ο ταπεινής καταγωγής και αμόρφωτος ράφτης να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός. Ο Κουτρούλης με τη βοήθεια του υπηρέτη του προσπαθεί με κάθε μέσο για να πετύχει την υπουργοποίησή του και καταφέρνει να πείσει τους πάντες πως πραγματικά το έχει πετύχει. Έτσι η μεγαλομανής Ανθούσα γρήγορα τον παντρεύεται. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη και το ψέμα και να επέμβει η δικαιοσύνη.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής, Κώστας Κορωναίος, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Τσώτσης, Γιώργος Σουλεϊμάν, Τάσος Ροδοβίτης, Αντώνης Κυριακάκης, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Σμαράγδα Καρύδη
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κουστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Στίχοι: Σοφια Καψούρου
Χορογραφίες: Μπέττυ Δραμισιώτη
Φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Σκληρός, Γιώργος Σουλεϊμάν
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Artwork: Κωνσταντiνος Γεωργαντάς
Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Make up Lab by Γιάννης Μαρκετακης
Κομμώσεις: Στέφανος Βασιλάκης

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, 10435, Κεραμεικός