Τρεις ιστορίες βίας και ρατσισμού. Τρεις ιστορίες ελπίδας και αναζήτησης. Τρεις ιστορίες ανθρώπων. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο κινείται το έργο του Mike Van Gran «Όταν τα χελιδόνια κλαίνε», που έκαναν πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες και λόγω προσέλευσης του θεατρόφιλου κοινού, συνεχίζουν για περιορισμένες παραστάσεις τον Μάιο.

Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Βουρνάς, ο οποίος στα πρόσωπα των Μανώλη Κλωνάρη, Τάκη Παρασκευόπουλου, Άγγελου Ανδριόπουλου βρήκε τους αντίστοιχους ήρωες του έργου – και από όσα ακούγονται για το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς δικαιώνεται. Το κείμενο σχετίζεται με το ζήτημα του αποκλεισμού και της ένταξης, με τους ήρωες να προσπαθούν να ενταχθούν σε μία κοινότητα που τους εκμεταλλεύεται, τους απορρίπτει ή τους αρνείται εξαρχής κάθε πρόσβαση και ευκαιρία να συμπεριληφθούν στο σύστημα της. Άλλωστε, η ανάγκη για αποδοχή είναι πανανθρώπινη, όπως και η ανάγκη για ελπίδα.

Τα «Χελιδόνια»… πετούν κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 21.00, στο Αγγέλων Βήμα. Μέχρι, όμως, να εξασφαλίσετε το εισιτήριο σας, το theaternow.gr εξασφάλισε νέο φωτογραφικό υλικό της παράστασης.