Γεννήθηκα: Στην Πάτρα. Έχω βέβαια και από τη πλευρά του πατέρα μου ρίζες κι από Σέρρες.

Μεγάλωσα: Στην Πάτρα. Είναι η πόλη μου. Τα παιδικά μου χρόνια, η οικογένεια μου και το καταφύγιο μου μέχρι και σήμερα.

Η αγαπημένη μου παιδική ανάμνηση: Είναι οι ατελείωτες ώρες μπάσκετ που επαιζα σαν παιδί, τα πάρτι που οργανώναμε σε κάθε ευκαιρία και οι φίλοι. Πολλούς από αυτούς τους κρατάω μέχρι σήμερα.

Η πρώτη παράσταση που είδα: Δε θυμάμαι ακριβώς ποια ήταν η πρώτη. Θυμάμαι όμως αυτή που χαραχτηκε πιο πολύ μέσα μου, σαν παιδί. Ήμουν έφηβος και είχαμε δει με το σχολείο την «Βαβυλωνία» σε ένα θέατρο στην Πάτρα.

Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός: Δε ξέρω να σου απαντήσω με ακρίβεια. Προέκυψε, έγινε, ήταν κάτι που με πήγε η ζωή. Ήταν κάτι που με τραβούσε. Παρόλο που τελείωσα το Πανεπιστήμιο, έκανα κι άλλες σπουδές, το θέατρο και η υποκριτική ήταν κάτι μαγικό. Με ελκυε κι ήταν κάτι που δε μπορούσε να ανακοπεί. Οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή τη δύναμη που με τραβούσε χωρίς να ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν όμορφα από νωρίς.

Το γούρι μου είναι: Μια εικόνα του Αγίου Ραφαήλ.

Το πρώτο πράγμα που κάνω μετά το τέλος μιας παράστασης: Αφού φύγω από το θέατρο συνήθως αποζητώ να χαλαρώσω, γιατί είναι μεγάλη η ένταση και η ενέργεια που καταβάλει κάποιος στο θέατρο ή στο γύρισμα. Οπότε συνήθως πηγαίνω για φαγητό με φίλους.

Ο ρόλος που έχω λατρέψει: Έχω παίξει πολλούς, διαφορετικούς μεταξύ τους και ενδιαφέροντες ρόλους. Αισθάνομαι τυχερός. Αυτός που πλέον ξεχωρίζω είναι ο «Θάνος» από την σειρά «Έξαψη». Ήταν ένας πραγματικά δύσκολος ρόλος, που απαιτούσε μελέτη και χειρουργικές κινήσεις κι είμαι χαρούμενος που ο κόσμος τον αγάπησε τόσο πολύ. Ευχαριστώ την Τίνα Καμπίτση που με την πένα της, μου χάρισε ένα σπουδαίο ρόλο.

Η συμβουλή που δεν θα ξεχάσω: Τη φράση του εκλιπόντος συναδελφου και φίλου Μιχάλη Κουκουλομμάτη «Η ζωή είναι μια τσάρκα». Σπουδαία φράση που περικλείει όλο το νόημα της ζωής.

Σε μία συνεργασία δεν ανέχομαι: Την αγένεια και τις εντάσεις. Πιστεύω ότι η δουλειά μας είναι ομαδική. Για μένα σπουδαίο ρόλο παίζει το καλό κλίμα σε μια δουλειά. Αυτό με αφορά πολύ. Θέλω να περνάω όμορφα τις ώρες που εργάζομαι. Όσο μεγαλώνω προσπαθώ να επιλέγω δουλειές στις οποίες θεωρώ ότι θα περάσω καλά.

Το αγαπημένο μέρος για διακοπές: Όπου είναι φίλοι κι αγαπημένα πρόσωπα. Οι διακοπές είναι οι άνθρωποι κι έπειτα τα μέρη.

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω: Αφού πλυθώ, θέλω αμέσως κι απαραιτήτως καφέ.

Αυτό που έχω συνέχεια μαζί μου: Όπως όλοι πια, το κινητό μου.

Τον ελεύθερο μου χρόνο: Περπατάω γιατί με ηρεμεί, ακούω μουσική και διαβάζω αυτή την εποχή, αφού παρακολουθώ κάποια μαθήματα για την «Ψυχική Υγεία στην εκπαίδευση» μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βέβαια, πάντα φροντίζω να βρίσκομαι με τους φίλους μου, γιατί θεωρώ πως η ανθρώπινη επαφή και παρέα είναι κάτι σπουδαίο.

Φέτος βρίσκομαι στην παράσταση: «Οι άθλοι του Ηρακλή», σε κείμενο – σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά – κοστούμια της Χριστινας Κουλουμπή και χορογραφίες – φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπώ κι εκτιμώ για το ταλέντο και το ήθος τους. Δουλεύουμε για τέταρτη φορά μαζί κι είναι όλα υπέροχα. Πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή που ο κόσμος θα αγαπήσει. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Christmas Theater.

Ο τρόπος που προσεγγίζω τον ήρωα: Ακολουθώ τη σκηνοθετική γραμμή της αγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη και μαζί χτίζουμε τον «Ευρυσθέα» που υποδυομαι σιγά σιγά, αφού πρόκειται για έναν δύσκολο κι απαιτητικό ρόλο. Ένας βασιλιάς ταυτόχρονα «κακός» και δειλός. Έντονος αλλά και φοβικός. Σκληρός αλλά και αστείος. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Η αγαπημένη μου ατάκα στην παράσταση «Οι άθλοι του Ηρακλή» είναι: «Τι έκανε λέει; Με τη βοήθεια του Ιολαου εξολοθρευσε τη Λερναία Ύδρα; Δεν ήταν αυτή η συμφωνία μας». Την αγαπώ αυτή τη φράση.

Η πηγή έμπνευσης μου είναι: Δεν είναι ένα πράγμα. Γενικά με εμπνέει η θετική διάθεση. Ένα ηλιόλουστο πρωινό, μια βόλτα στη θάλασσα, ενα τραγούδι, η δύναμη της αγάπης, είναι όλα έμπνευση. Λειτουργούν μαγικά στο κεφάλι μου.

Η μεγαλύτερη μου επιθυμία είναι: Να έχω υγεία και αγάπη. Θέλω γύρω μου ανθρώπους που να με αγαπάνε. Μου αρέσει να ζω μαζί με κόσμο. Δεν είμαι μοναχικός τύπος.

Τα επόμενα επαγγελματικά μου σχέδια είναι: Αρκετά, αλλά τώρα εστιάζω στους «Άθλους». Αυτό είναι που προέχει, ιδίως τώρα που επανερχομαστε ξανά στο θέατρο κι εύχομαι να πάνε όλα κατ’ ευχήν για όλους μας.

INFO: Η παράσταση «Οι άθλοι του Ηρακλή» παρουσιάζεται στο Christmas Theater:
Σάββατο & Κυριακή 9 – 10 | 16 – 17 | 23 – 24 | 30 – 31 Οκτωβρίου & 6 – 7 Νοεμβρίου