Ο Αλέξανδρος Νταβρής, φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Ζαριά» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. Ο ίδιος μίλησε στο Theaternow.gr για την υπόθεση του έργου ενώ μάς αποκάλυψε αν έχει στερηθεί χρόνο από την προσωπική του ζωή για την υποκριτική…

Πότε και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Δεν υπήρξα το παιδί που από μικρός ονειρεύτηκα να ανέβω σε μια σκηνή. Ήρθε μάλλον αργά στη ζωή μου, αλλά σίγουρα αβίαστα. Η πρώτη επαφή έγινε στο Λύκειο ερασιτεχνικά και μετά από 6 χρόνια πήρα την απόφαση να το παλέψω επαγγελματικά.

Αντιμετώπισες δυσκολίες στο ξεκίνημά σου;
Όλα τα όνειρα στην επίτευξή τους είναι δύσκολα. Φυσικά και ένας νέος ηθοποιός αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημά του. Πάντα πίστευα, όμως, πως με σκληρή δουλειά και επιμονή μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Το επάγγελμα που αποφάσισες να ακολουθήσεις είναι τελικά αυτό που είχες ονειρευτεί όταν ξεκινούσες;
Όχι, αλλά δεν έχει καμία σημασία, γιατί τελικά ακολούθησα αυτό που πραγματικά αγαπώ.

Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο στη δουλειά σου;
Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση από έναν ηθοποιό… Ευτυχισμένο σε κάνει πάντα το χειροκρότημα.

Έχεις στερηθεί χρόνο από την προσωπική σου ζωή για την υποκριτική;
Όταν ξεκίνησα θυσίαζα πολλές ώρες απο την προσωπική μου ζωή για την υποκριτική και το θέατρο. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι ένας ηθοποιός έχει ανάγκη τις προσωπικές σχέσεις για να σταθεί πάνω στο σανίδι. Ένας ηθοποιός χρειάζεται τα συναισθήματα που του προκαλούν οι άνθρωποι που αγαπάει.

Φέτος σε συναντάμε στην παράσταση «Η ζαριά». Πες μας δύο λόγια για το τι πραγματεύεται το έργο…
Πέντε άντρες. Σε μια φτωχή επαρχία της Αγγλίας. Ο καθένας με τα όνειρα του και τους στόχους του. Όλα ανατρέπονται όταν αποφασίζουν να κάνουν μια απαγωγή. Πιστεύουν ότι μπορούν να το χειριστούν σωστά και να ξεμπλέξουν από όλη αυτή την κατάσταση. Αλλά όλα πάνε λάθος.

Μίλησέ μας για τον ήρωα που υποδύεσαι και πως κατάφερες να τον προσεγγίσεις…
Ο ήρωας που υποδύομαι είναι ο Μπέννυ. Ο ιδιοκτήτης του πορνοσινεμά το οποίο έχει μαζί με τον αδερφό του, τον Ρούμπεν. Ο Μπέννυ είναι αυτός που προσπαθεί να κρατήσει τον έλεγχο της κατάστασης και να πάρει τις σωστές αποφάσεις για να ξεμπλέξουν.

Η παράσταση αφορά μία ιστορία στην δεκαετία του 1960. Βλέπεις κοινά στοιχεία με την Ελλάδα του σήμερα;
Ο τρόπος για να βγάλεις εύκολο χρήμα ακόμα και αν πρέπει να παρανομήσεις είναι το διαχρονικό στοιχείο του έργου. Οι «παράνομοι» που ευελπιστούν να σωθούν από ένα μεγάλο κόλπο ήταν και είναι σημείο των καιρών.

Ποιο είναι κατά τη δική σου γνώμη το μήνυμα που θέλει να περάσει η παράσταση;
Σε μία πρώτη ανάγνωση και στην πιο αστεία προσέγγιση είναι ότι τελικά τέσσερις άνδρες δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους πολύ καλά! Ουσιαστικά, όμως, αυτό που θα θέλαμε να κρατήσει ο θεατής φεύγοντας από το θέατρο είναι ότι η επιτυχία χρειάζεται προσπάθεια.

Μέχρι στιγμής για εσένα ποια είναι η καλύτερη ζαριά της ζωής σου;
Πάντα λέω η επόμενη…

Πιστεύεις στην τύχη, ή μόνοι μας καθορίζουμε το μέλλον μας και όσα μας αφορούν;
Πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει.