Η Άνδρη Θεοδότου ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που με ό,τι καταπιαστεί είτε στην τηλεόραση, είτε στο θέατρο, δίνεται ολοκληρωτικά σ’ αυτό και, μάλιστα, με κέφι και όρεξη. Κάτι που ετοιμάζεται να μας το αποδείξει, ακόμη μία φορά, με την πρόταση που έχει καταθέσει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Η ηθοποιός έχει διασκευάσει το μυθιστόρημα του Λουίς Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές, με τη σκηνοθεσία να ανήκει στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και η μουσική στον Φοίβο Δεληβοριά.

Στην παράσταση παίζουν οι: Άνδρη Θεοδότου, Θάνος Λέκκας, Λυδία Τζανουδάκη, Στράτος Χρήστου και ο Απόστολος Ψυχράμης.

Η υπόθεση
Ο Ζορμπάς, ένας γάτος μαύρος, πελώριος και χοντρός, λιαζόταν ξαπλωμένος, όταν ξαφνικά είδε μια γλαροπούλα να προσγειώνεται μπροστά του, με όλο της το κορμί ποτισμένο με μια βρομερή ουσία από πετρελαιοκηλίδα. Προτού ξεψυχήσει το πουλί, ο Ζορμπάς πρόλαβε και τού υποσχέθηκε κάτι ανήκουστο: Να φροντίσει το αυγό που του αφήνει η γλαροπούλα, κι όταν βγει απ’ το αυγό το γλαρόνι, να του μάθει να πετάει. Μα είναι δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ’ ένα γλάρο να πετάει; Ο Ζορμπάς κι οι άλλοι γάτοι του λιμανιού, μια κλασική αντροπαρέα, αγκαλιάζουν ένα πλάσμα που η ανάγκη το έφερε κοντά τους και ανακαλύπτουν πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να κάνει τα πάντα δυνατά.