Ο Anthony Skordi έχει κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Έχει δώσει τη φωνή του σε βίντεο παιχνίδια και σε ταινίες για τη διαφήμιση. Ακόμα, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Ελλάδα. Τώρα έρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει τον παντοδύναμο και γοητευτικό Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση στο συναρπαστικό μονόλογο «Onassis. The play». Ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη, μιλά στο theaternow.gr για όλα! 

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να μου πείτε πότε και πώς καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Δεν νομίζω ότι η υποκριτική θα μπορούσε να είναι επιλογή κάποιου. Πιστεύω ότι αυτή –η υποκριτική δηλαδή- είναι που σε επιλέγει.

Το οικογενειακό σας περιβάλλον είχε ενστάσεις με αυτή την επιλογή σας; Προσπάθησε να σας αποτρέψει;
Για να ρωτάς κάτι τέτοιο, κάτι θα ξέρεις. Όλοι οι γονείς θέλουν να δουν το παιδί τους να πετυχαίνει. Η επιτυχία σε αυτό το χώρο δεν είναι εύκολη. Πιστεύω ότι όλοι οι γονείς προσπαθούν να παροτρύνουν το παιδί τους να ακολουθήσει μία καριέρα που θα του αποφέρει οικονομική άνεση και μία καλή ζωή.

Οι εύκολες ή οι δύσκολες στιγμές υπερτερούν στη μέχρι τώρα διαδρομή σας;
Δύσκολη ερώτηση. Κάποιες περιπτώσεις φαίνονται αρνητικές, όμως κοιτώντας πίσω, τελικά βγήκαν σε καλό. Προσπαθώ να μη χρησιμοποιώ τον όρο καλή ή κακή περίπτωση. Όπως λέει ο Ωνάσης, στο έργο, «όχι προβλήματα, μόνο λύσεις». Ακόμη και αν δεν είναι έτσι ακριβώς, έτσι δείχνει. Δεν ξέρουμε ποτέ, το πότε θα σκάσει η επόμενη δουλειά μας. Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί πάντα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν καλλιτέχνη, ο οποίος εργάζεται και στις δύο ηπείρους: στην Αμερική και στην Ευρώπη;
Οι σχέσεις. Το να μην ξέρω αν βρίσκομαι εκεί που θα έπρεπε να είμαι. Είμαι κάπου επειδή το σύμπαν θέλει να βρίσκομαι εκεί. Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή και αυτό βοηθάει. Είμαστε ηθοποιοί και πηγαίνουμε όπου είναι η δουλειά μας.

 

Ποια συνεργασία σας θεωρείτε σταθμό στη, μέχρι τώρα, καλλιτεχνική σας διαδρομή;
Από κάθε δουλειά μαθαίνω κάτι και σε κάθε μου δουλειά συναντώ ανθρώπους. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον.

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεστε στο Θέατρο Λαμπέτη για να παρουσιάσετε το συναρπαστικό μονόλογο «Onassis». Πείτε μας δυο λόγια για αυτή την παράσταση…
Να έρθετε να τη δείτε. Θα γελάσετε. Θα κλάψετε. Θα βρείτε κάτι από τον εαυτό σας σε αυτή.

Πόσο εφικτό είναι να μεταφερθεί η πολυτάραχη ζωή μιας προσωπικότητας στη θεατρική σκηνή;
Το αρχικό σενάριο είχε διάρκεια μεγαλύτερη από 3 ώρες. Έπρεπε να κόψω. Να επικεντρωθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα, έτσι ώστε να γίνει 90 λεπτά. Ήταν δύσκολο, όμως ελπίζω ότι το κατάφερα.

Υπήρξαν στοιχεία του Έλληνα κροίσου που, κατά την έρευνα σας, σας γοήτευσαν ή σας ξένισαν;
Έπρεπε να συμπαθήσω τον ήρωα που υποδύομαι, να καταλάβω και τον ίδιο και τα κίνητρά του.

Τι άνθρωπος ήταν, τελικά, ο Αριστοτέλης Ωνάσης;
Γενναιόδωρος, εργατικός, εραστής της ζωής, ανεξάντλητος.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτή τη προσωπικότητα;
Έχοντας διαβάσει αρκετές βιογραφίες συνειδητοποίησα τα ψέματα και τις ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί. Ήθελα να βάλω τα πράγματα στη σωστή βάση. Να δείξω αυτό που πιστεύω ότι στ’ αλήθεια έχει συμβεί.

Σε τι βαθμό σας επηρέασε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε με τον κορονοϊό;
Όπως όλους μας, δεν μπορώ να εργαστώ και αυτό οδηγεί σε απομόνωση. Είναι πιο δύσκολο για τους καλλιτέχνες γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν καθόλου.

Οι κριτικές που έχετε αποσπάσει είναι διθυραμβικές. Ωστόσο, σας αγχώνουν;
Πάντα. Διαφορετική χώρα, διαφορετικό κοινό. Έχω πει ότι δεν θα τις διαβάζω, αλλά τις διαβάζω.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
Ποιος ξέρει; Έχουν ακυρωθεί ήδη 4 δουλειές μου που ήταν κλεισμένες από πέρσι. Αναμένω ενημέρωση για μία δουλειά που θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Σεπτέμβριο. Θα δούμε.

 

INFO: Η παράσταση «Onassis. The play» θα παρουσιαστεί στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη (Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, Αθήνα) την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.