Οι θεατρικές παραστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να ανεβαίνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «Tape» του Stephen Belber που θα μεταφερθεί στη σκηνή του 104 σε μετάφραση Εμμανουέλας Αλεξίου, σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και τους Αποστόλη Τότσικα, Δημήτρη Λιακόπουλο, Εμμανουέλα Αλεξίου να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του theaternow.gr, ο Αποστόλης Τότσικας αποχώρησε από την παράσταση για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Παρόλα αυτά, οι συντελεστές δεν πτοήθηκαν και αναζήτησαν τον ηθοποιό που θα αναλάβει τον ρόλο, προκειμένου να μην τιναχτεί η δουλειά στον αέρα. Και αυτός βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κάππα. Οι πρόβες συνεχίζονται κανονικά και η πρεμιέρα θα γίνει την 23η Νοεμβρίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Η υπόθεση
Στο μικρό δωμάτιο ενός μοτέλ στο Μίτσιγκαν, δυο παλιοί φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ και ο Τζον, συναντιούνται, με αφορμή την προβολή της ταινίας του Τζον σε ένα τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μέσα από μία σύντομη ανασκόπηση της μέχρι τότε πορείας τους, αρχίζουν να αναμοχλεύουν το παρελθόν. Όταν όμως, ο Βίνσεντ κατηγορεί τον Τζον για βιασμό της πρώην κοπέλας του, Έιμι, πιέζοντάς τον με κάθε τρόπο να το παραδεχτεί, το περιστατικό θα πάρει διαστάσεις προσωπικής κόντρας. H Έιμι, προσκεκλημένη από τον Βίνσεντ, θα μπει αναπάντεχα στο δωμάτιο, για να δώσει τη δική της, διαφορετική εκδοχή. Πώς αντιλαμβάνεται και πώς αναπαράγει ο κάθε χαρακτήρας, ένα περιστατικό που ανήκει στο παρελθόν και με ποιον τρόπο ο χρόνος διαστρεβλώνει τις θέσεις του;