Η καλλιτεχνική περίοδος έχει αρχίσει. Το ίδιο και οι πρώτες παραστάσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, κάποιοι ηθοποιοί ετοιμάζουν βαλίτσες για να κάνουν μία χειμερινή περιοδεία στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Αργύρη Αγγέλου και την Ιωάννα Πηλιχού, οι οποίοι από 26 Οκτωβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις θα βρεθούν στο Θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα για να παρουσιάσουν το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, «Ο συλλέκτης».

O συλλέκτης (1963), το πρώτο μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, τον καθιέρωσε δικαίως στην παγκόσμια λογοτεχνία ως έναν από τους σημαντικότερους πεζογράφους. Η ένταση και το σασπένς που δημιουργεί παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα κορυφαίο θρίλερ, όπου ο θεατής οδηγείται σε μια ύπουλη ταύτιση με τον Κακό και τον Καλό ταυτόχρονα.

Το έργο παρακολουθεί τον Κλεγκ, έναν ανήσυχο και φιλόδοξο νεαρό ταπεινής καταγωγής, που έχασε τους γονείς του μικρός, μεγάλωσε με μια θεία του και την ανάπηρη κόρη της και δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του διέξοδος η συλλογή πεταλούδων. Όταν θα κερδίσει ένα λαχείο, θ’ απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές.