Ο Αργύρης Πανταζάρας και η Έλλη Τρίγγου ανήκουν στην κατηγορία των ηθοποιών της νεότερης γενιάς, που έχουν αποδείξει πολύ γρήγορα τις ικανότητές τους και τις διαθέσεις τους απέναντί στο θέατρο: να κάνουν ωραίες δουλειές.

Οι δύο ηθοποιοί ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής με το έργο «This is not Romeo & Juliet» σε σύλληψη – σκηνοθεσία του Αργύρη Πανταζάρα. Δύο αιώνια έφηβοι ερωτεύονται σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων. Ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον θάνατο. Σε έκσταση, υπό την επήρεια του έρωτα. Εισβάλουν στο θέατρο. Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σαίξπηρ. Ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη, και τον θάνατο.

Δυο παιδιά που ήθελαν να χτίσουν τον δικό τους κόσμο και να δραπετεύσουν από αυτόν! Δυο πρωταγωνιστές χωρίς τα δικά τους λόγια. Δυο πρωταγωνιστές χωρίς το δικό τους έργο! Μια «πρόβα τζενεράλε» για τους ερωτευμένους!

Το πρώτο ραντεβού δίνεται στις 28 Απριλίου 2020 στο Θέατρο Πορεία.

Σημειώσεις σκηνοθέτη
Πόσοι νεκροί χρειάζονται για να νικήσει ο έρωτας!
Με συγκινεί η ιστορία της κοιμωμένης του Χαλεπά.
Η μελαγχολία των εφήβων!
Η τόλμη των ερωτευμένων.

Με εμπνέει η ιστορία Μπόνι και Κλάιντ, δυο έφηβοι που ήθελαν να γίνουν αστέρες και κατέληξαν ερωτευμένοι εγκληματίες νεκροί κάτω από τις σφαίρες!

Στρέφω το βλέμμα μου στις ένοπλες επιθέσεις σε όλα τα σχολεία ανά τον κόσμο. Σε αυτές τις απρόβλεπτες και ένοπλες αιματοχυσίες εφήβων μακελάρηδων και μη…

Μουδιάζω με το μακελειό στο θέατρο Batacklan στη Γαλλία, στο σχολείο στο Columbine, στο Κολοράντο, στο Τέξας, στη Φλόριντα, στο Λας Βέγκας, στη Νορβηγία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Σκοτία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αφρική.

Λατρεύω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω.
Με διεγείρει να ρισκάρω και να τολμάω.
Με καθιστά υπεύθυνο να δημιουργώ συνθήκες μελέτης και εργασίας!
Με συγκινεί το καλλιτεχνικό ραντεβού με το κοινό!

****
Με όχημα τον Σαίξπηρ διεκδικούμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε!
To be or not to be / To die or not to die.