Το τελευταίο διάστημα πολλοί ηθοποιοί, άντρες και γυναίκες, έχουν καταγγείλει ότι έχουν υποστεί βία σε οποιαδήποτε μορφή της. Κάποιοι, χρησιμοποιώντας ονόματα, και άλλοι όχι. Γεγονός που έχει προκαλέσει μία έντονη φημολογία γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις.

Μάλιστα, όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλλε την παραίτηση του από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αν και εφόσον υπάρξουν καταγγελλίες εναντίον του.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού κάλεσε τη θεατρολόγο και μεταφράστρια Έρι Κύργια να αναλάβει τη μεταβατική περίοδο στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Όπως αναφέρει η ίδια στη σχετική ανακοίνωση της:
«Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω το Εθνικό Θέατρο, την περίοδο που περισσότερο από όλες θα χρησιμεύσει η συσσωρευμένη εμπειρία μου σε αυτό.
Στον κόσμο του θεάτρου οι διορίες είναι αδήριτες και ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός, με τις διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που τον συνοδεύουν, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και παράλληλα με τις διεργασίες για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.
Ευχαριστώ πολύ την Υπουργό, κ. Λίνα Μενδώνη, και τον Υφυπουργό, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για την εμπιστοσύνη τους και όλους τους συνεργάτες εντός και εκτός Εθνικού Θεάτρου που στήριξαν και ενίσχυσαν την απόφασή μου».