Εδώ και λίγες ημέρες ένα ερωτηματικό πλανάται σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί με την διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020, καθώς επίσης και άλλων παραγωγών που είχαν ανακοινωθεί για το φετινό καλοκαίρι.

Σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, προέβη σε ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των δημιουργών του Πολιτισμού. Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου όπου μας γνωστοποιούν ότι αύριο θα γίνει συνεδρίαση και θα διαμορφωθεί εκ νέου το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα: «Μετά τη σημερινή ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, των μέτρων στήριξης των δημιουργών του Πολιτισμού και τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο επόμενο διάστημα, το ΔΣ και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ. Κατερίνα Ευαγγελάτου, θα εξετάσουν τα νέα δεδομένα στην αυριανή συνεδρίαση.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια βρίσκεται, εδώ και καιρό, σε διαβουλεύσεις με τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ενημερώνεται διαρκώς για τα εξειδικευμένα μέτρα που συστήνει η Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εκτιμηθεί αν και με ποιον τρόπο μπορεί να υλοποιηθεί μέρος των προγραμματισμένων για φέτος εκδηλώσεων.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Φεστιβάλ».