Ο Γιώργος Νανούρης, από την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, έχει καταθέσει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πρόταση για να παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Ταύροις». Ωστόσο, λόγω των συνθηκών ενάντια στον κορονοϊό, η εν λόγω παραγωγή μετατέθηκε για το φετινό καλοκαίρι.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης –που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή–, ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. Για την πρώτη σκηνοθεσία του στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιώργος Νανούρης με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών –μαζί τους και η Χάρις Αλεξίου– αναδεικνύουν, με λιτό και ουσιαστικό τρόπο, τα νοήματα και τη γοητεία της ξεχωριστής αυτής τραγωδίας.

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα (Ιφιγένεια), Μιχάλης Σαράντης (Ορέστης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Πυλάδης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αγελαδάρης, Αγγελιοφόρος), Νίκος Ψαρράς (Θόας), Χάρις Αλεξίου (Αθηνά). Κορυφαία χορού: Κίττυ Παϊταζόγλου. Χορός:
Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Μαρία Κωνσταντά, Αρετή Τίλη, Νικόλ Κουνενιδάκη, Άννα Κωνσταντίνου.

Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης
Παραγωγή:ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 2-4 Ιουλίου, στις 21.00.