Ο Γιώργος Νανούρης, πριν από πέντε χρόνια, διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση που έχει διανύσει μία θριαμβευτική πορεία τα τελευταία πέντε  χρόνια με κοινό και κριτικούς να την εξυμνούν – και όχι άδικα! – επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Για όσους δεν έτυχε να δουν την «Κατερίνα» και για όσους θέλουν να την ξανά δουν να θυμίσουμε πως πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.