Πριν από λίγο καιρό η «Κατερίνα» σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο επέστρεψε για ελάχιστες παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη θριαμβευτική πορεία που είχε σημειώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε, αλλά και η μεγάλη ζήτηση από τους θεατρόφιλους θεατές της Αθήνας έκαναν τους συντελεστές να δώσουν και λίγες παραστάσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θέατρο Προσκήνιο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 9/2, Δευτέρα 10/2, Τρίτη 11/2, Κυριακή 16/2,Τρίτη 18/2, Κυριακή 23/2, Δευτέρα 24/2, Τρίτη 25/2.

Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια με κοινό και κριτικούς να την εξυμνούν, έχει ξεπεράσει του 53000 θεατές και έχει κερδίσει συνολικά έξι θεατρικά βραβεία.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.