Η Olympia Culture παρουσιάζει διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα του viva.gr, τη θεατρική μεταφορά του έργου «Ο Ταχυδρόμος του Νερούντα», σε σκηνοθεσία Michael Seibel.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο λογοτεχνικό μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Αντόνιο Σκαρμέτα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διεθνείς διακρίσεις ως κινηματογραφική ταινία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αν και επρόκειτο για σινεφίλ ταινία του ιταλικού κινηματογράφου, ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ το 1995 μεταξύ αυτών και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ενώ τελικά απέσπασε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής.

Σήμερα ο Ταχυδρόμος ξαναζωντανεύει για πρώτη φορά στην Ελληνική θεατρική σκηνή με στοιχεία ανοιχτής διάδρασης, μεταφέροντας μας στη Χιλή της δεκαετίας του ’50 και συγκεκριμένα στην κοινότητα του νησιού Isla Negra. Εκεί, ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα, διαμένει εξόριστος στη σκιά του αυταρχικού καθεστώτος της πατρίδας του. Αντίθετα, ο νεαρός Μάριο επιθυμεί να ξεφύγει από τη μικρή του περιοριστική κοινωνία και να χαράξει το δικό του δρόμο. Η μοίρα τον θέτει προσωπικό ταχυδρόμο του ποιητή και οι δύο άνδρες αναπτύσσουν μια απρόσμενη αλλά βαθιά φιλία. Ενώ αρχικά οι συζητήσεις τους περιορίζονται σε θέματα καρδιάς και στον πόθο του νεότερου για την όμορφη Μπεατρίτσε, σταδιακά η σχέση τους αποκτά πολιτικό – κοινωνική φύση και ο Μάριο ανοίγει το νου και τους ορίζοντες του. Η σχέση του με τον Πάμπλο Νερούδα θα καθορίσει τη ζωή του για πάντα.

Πρόκειται για ένα έργο αφιερωμένο στη φιλία δύο φαινομενικά ετερόκλιτων ανδρών και στην ελπίδα ότι το ανήσυχο πνεύμα βρίσκει τη διέξοδό του ανεξάρτητα από τόπο και πατρίδα. Μία σκηνική πράξη με έντονο άρωμα νοσταλγίας και ποίησης.

Παίζουν: Σπύρος Σταμούλης, Ελίνα Γιαννάκη, Τόνια Ζησίμου, Κωνσταντίνος Συράκης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Σάκης Τσινιάρος, Θανάσης Τσιμίδης

Σκηνοθεσία: Michael Seibel
Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Τασος Καρακατσάνης

Η παράσταση θα ‘ναι διαθέσιμη το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16/5, στις 20.00.