Η «Μαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller, ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, ανεβαίνει από την 5η Εποχή στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ από τις 2 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Το έργο περιστρέφεται γύρω από τις δυο μυθικές βασίλισσες της Ευρωπαϊκής ιστορίας, την Ελισάβετ της Αγγλίας και την συγγενή της Μαρία της Σκωτίας.

Είναι δύο αντίζηλες που διεκδικούν τον ίδιο θρόνο προκειμένου να επικρατήσουν σ’ έναν κόσμο ανδρών που επιβουλεύεται την θέση τους. Και οι δύο παγιδευμένες σ’ ένα σύμπαν που σπαράσσεται από διαφορετικές και αντικρουόμενες δυνάμεις. Εθνικές ταυτότητες, θρησκείες, παραμορφωμένες ιδεολογίες, ιστορικές συμμαχίες θα θέσουν σε δοκιμασία τις δυνάμεις και τις δυνατότητες τους. Τα πάθη μετατρέπονται σε φιλοδοξίες, η πολιτική σε ίντριγκα και συνωμοσίες.

Η προτεστάντης Ελισάβετ θα κερδίσει την εξουσία, αλλά καταλήγει μόνη στο θρόνο. Η καθολική Μαρία θα αναζητά, μέχρι την εκτέλεση της, μια αληθινή κατάσταση ύπαρξης μέσα από την θρησκεία.

Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Παρθενόπη Μπουζουρη, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Φριτζήλας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνικό: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας – Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική: Γιώργος Ανδριώτης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλη
Παραγωγή: 5η Εποχή

Θέατρο ΑΛΜΑ, Ακομινάτου 15, Αθήνα, Μετρό Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5220100.
Κάθε Πέμπτη & Κυριακή, στις 20.00. Παρασκευή & Σάββατο, στις 21.00.

Παραστάσεις: 2 Νοεμβρίου – 19 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: Πέμπτη 14€. Παρασκευή & Κυριακή: 18 € | 15 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ Σάββατο: 20 € | 15 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+
Εξώστης | 14€