Εδώ και λίγες ημέρες πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις στο πλαίσιο του Athens Pride 2019 που φέτος έχει σύνθημα “Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία”, και αποτελεί μια χρονιά -ορόσημο για την ελληνική LGBTQΙ κοινότητα. Μία ιστορία που συνδέεται άρρηκτα με το δρόμο, καθώς στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε έναν αθηναϊκό δρόμο, ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh! Άφησε την τελευταία του πνοή, δολοφονημέρος μέρα μεσημέρι.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου, στο Θέατρο Σταθμός, ανέβηκε η παράσταση “Ραγισμένες”, σε σύλληψη- κείμενο- σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια του Γιώργου Καλογερόπουλου, με τους: Μαρίνα Σωκράτη, Βάσω Μανδύλη, Darla Qubit (Βασίλη Παπαδόπουλο), Νατάσα Λυμπεροπούλου, Φιλοθέη (Θεόφιλο  Σπηλιόπουλο), Εύη Τσακλάνου, Hollywood Volta (Ραφαήλ Παπάδ.), Γιώργο  Καλογερόπουλο.  

Η συγκεκριμένη παράσταση, μάλιστα, παρουσιάζεται στο Θέατρο “Εμπρός” (πλατεία Ψυρρή) από τον Μάιο και συνεχίζεται κάθε Δευτέρα – μέχρι τα τέλη του μήνα.  

Στο ξενοδοχείο ημι- διαμονής «Λοσιέντο» (που θα πει «λυπάμαι), οι πελάτες αφηγούνται τις ραγισμένες τους ζωές, με μόνη θέα ένα μαγαζί με ρούχα «δεύτερο χέρι»,  στοκατζίδικο,  πώς το λένε; Άνθρωποι έτοιμοι να σπάσουν και ζωές που ανακατεύονται από τραγικά παιχνίδια της μοίρας. Μιας μοίρας που παρουσιάζεται στην πιο θηλυκή της εκδοχή και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο σαρωτικό πέρασμά της. Μία πλάγια ανάγνωση στην ερμηνεία του ισπανικού Duente. 

Το theaternow.gr βρέθηκε στα παρασκήνια της παράστασης, λίγο πριν την έναρξη της, και σας παρουσιάζει στιγμιότυπα από την προετοιμασία τους.