Η καλλιτεχνική περίοδος 2018-’19 αρχίζει σιγά – σιγά και πολλοί είναι οι καλλιτέχνες, που τρέχουν μαραθώνιο για να προλάβουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους αλλά και να «κλείσουν» συμφωνίες για τα επόμενα βήματά τους.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει ο Νίκος Κουρής, ο οποίος ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της νέας παράστασης που θα πρωταγωνιστήσει, τη «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Όταν ανέβει, όμως, η συγκεκριμένη παράσταση θα αρχίσει πρόβες γι’ ακόμη ένα έργο, το οποίο θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μέρος της καλλιτεχνικής περιόδου. Συγκεκριμένα, στη «Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια», σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη και το οποίο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Θησείον.

Ο ηθοποιός, όμως, έχει «κλείσει» και τη καλοκαιρινή δουλειά του, αφού θα υποδυθεί τον «Δον Ζουαν» του Μολιέρου, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2019 σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και το καλοκαίρι που μας πέρασε στην «Ηλέκτρα». Να σημειωθεί ότι την καινούργια μετάφραση του έργου υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή.