Ο Νίκος Πουρσανίδης, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδρομής του, έχει κάνει πολλές και σημαντικές συνεργασίες στην τηλεόραση και στο θέατρο. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος, όμως, δεν επαναπαύεται και αναζητά συνεχώς το επόμενο project που θα τον πάει ένα βήμα παρακάτω.

Και αυτό το βρήκε στη νέα πρόταση του Νικορέστη Χανιωτάκη με τον οποίο, μετά τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν» και τη «Μήδεια», πρόκειται να ενώσουν εκ νέου τις δυνάμεις τους. Αυτή τη φορά στο ανέβασμα του «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο που θα παρουσιαστεί στο πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής περιόδου 20221-2022 στο Θέατρο Άνεσις.

Ο Ντάριο Φο σ’ αυτό το εγχείρημα του  μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.