Ο Βασίλης Ρίσβας ετοιμάζει «Το Φινιστρίνι» για τον σύγχρονο άνθρωπο

Ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή βρίσκονται στην τελική ευθεία της συγγραφής των 17 επεισοδίων της αστυνομικής σειράς «Ου φονεύσεις», αλλά έχουν ακόμα πολύ τρέξιμο. Ειδικά δε ο πρώτος, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στην όμορφη Θεσσαλονίκη για τις παραστάσεις του «Δείπνου ηλιθίων», ενώ μόλις επιστρέψει –μαζί με τη Δήμητρα- θα παρακολουθήσουν πρόβες του νεοελληνικού έργου «Άστρα να πάνε», που θ’ ανέβει στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ, και πρέπει ν’ αρχίσει πρόβες για «Το Φινιστρίνι».

«Το Φινιστρίνι» είναι ένας θεατρικός μονόλογος που έχει γράψει ο Βασίλης Ρίσβας και θα σκηνοθετήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης για το Από Μηχανής Θέατρο, στο δεύτερο μέρος της καλλιτεχνικής περιόδου.

Η παράσταση είναι μια καταγραφή των νευρώσεων και της αυτοαπομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι το παράθυρο που κλείνουμε και σφραγίζουμε για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τι γίνεται έξω απ’ το «κελί» μας, γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τους φόβους, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη και την ανικανότητά μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους. Έτσι διαλέγουμε να αποσυρθούμε στο μικρό προσωπικό μας σύμπαν και να κατηγορούμε για την ανεπάρκεια μας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τον πραγματικό υπεύθυνο, τον εαυτό μας…