Μπορεί να διανύουμε ακόμα το πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής περιόδου, ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζονται κάποιες νέες θεατρικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν με την έλευση του νέου έτους.

Μία από αυτές είναι «Το σπίτι των επιθυμιών» που θα ανέβει, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στον πολυχώρο «Αγγέλων Βήμα» σε σκηνοθεσία Μανώλη Κλωνάρη με τους: Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο, Ευθύμη Γεωργόπουλο, Βασίλη Ζήση, Μαρία Θωμά, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Ευγενία Ξυγκόρου και Δημήτρη Τσιγκριμάνη.

Η Sor (=Αδελφή) Juana (1951-1695) συγκεντρώνει ίσως τις περισσότερες ιδιομορφίες για γυναίκα θεατρικό συγγραφέα διεθνώς και διαχρονικά.

Ήταν Μεξικανίδα, νόθο παιδί ντόπιας Ισπανικής καταγωγής και Βάσκου, έζησε τον 17ο αιώνα, έμαθε να διαβάζει από τριών ετών, υπήρξε αυτοδίδακτη και πολυμαθέστατη, από δεκατριών ετών έζησε στο ανάκτορο των αντιβασιλέων υπό την εύνοιά τους, από δεκαοκτώ ετών επέλεξε να μπει σε μοναστήρι για να μπορεί να συνεχίσει να μορφώνεται, κάτι που, ως γυναίκα, δεν θα ήταν δυνατόν να το καταφέρει διαφορετικά, το έργο της έγινε πολύ γνωστό εν ζωή στην πατρίδα της, αλλά και στην Ισπανία, σχημάτισε μόνη της ιδιωτική βιβλιοθήκη που θα την ζήλευε ακόμη και πανεπιστήμιο, ήρθε σε ρήξη με την ιεραρχία του ιερατείου και πέθανε στα σαράντα τέσσερα χρόνια της νοσηλεύοντας άλλες μοναχές σε επιδημία πανούκλας.

​Το μόνο που δεν θα περίμενε κανείς από μία μοναχή του 17ου αιώνα, έστω και με όλα τα υπόλοιπα δικά της προσόντα, θα ήταν να γράψει θέατρο και μάλιστα έργο ερωτικών παρεξηγήσεων.

Και όμως! Η Sor Juana το έκανε και αυτό! Και μάς παρέδωσε αυτό το αστραφτερό έργο που σφύζει από ζωή, χαρά και έρωτα, γεμάτο νέους ανθρώπους που ερωτεύονται, μηχανεύονται τα πάντα για να κερδίσουν το αντικείμενο του πόθου τους, μπερδεύονται και μπερδεύουν και –πάνω από όλα- συνωμοτούν, γελούν και ξεγελούν!

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Sor Juana Ines de la Cruz
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθέτης: Μανώλης Κλωνάρης
Σκηνογραφία: Θοδωρής Μπρουσκομάτης
Κοστούμια: Πένυ Σπανού
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Κίνηση: Νίκος Λεκάκης 
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Μηλιώνη