Επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ιλίσια για την παράσταση “The Children” της Lucy Kirkwood σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη με πρωταγωνιστές την Ρένια Λουϊζίδου, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και την Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Πλήθος καλλιτεχνών, πολιτικοί και φίλοι παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την λαμπερή βραδιά. Ανάμεσα τους οι: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τζόυς Ευείδη, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Βάσω Λασκαράκη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Σόλων Τσούνης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Φιλίππου, Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, Βαλέρια Κουρούπη, Αλεξάνδρα Ούστα, Κωνσταντίνα Κομματά, Μιχάλης Αεράκης, Αλμπέτρο Εσκενάζυ, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Ελένη Καρακάση, Ηρώ Μουκίου καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με τη σύζυγό του.

Όλα ξεκινούν με την απρόσμενη άφιξη της Ρόουζ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) στο απομονωμένο εξοχικό της Χέϊζελ (Ρένια Λουϊζίδου) και του Ρόμπιν (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Εκεί το ζευγάρι έχει καταφύγει μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου της περιοχής κοντά στην οποία βρισκόταν η κύρια στέγη τους. Οι δυο τους παλεύουν πλέον να συνεχίσουν την ζωή τους κάνοντας γιόγκα, προσευχές… αλλά και με πολλές ελλείψεις βασικών παροχών. Οι διακοπές ρεύματος διαδέχονται η μία την άλλη ενώ το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από την ραδιενέργεια. Η αινιγματική Ρόουζ αφού αναμοχλεύσει το κοινό παρελθόν των τριών επιστημόνων και φίλων καταλήγει σε μια τρομακτική πρόταση. Το πώς σηκώνει καθένας στους ώμους του το βάρος της ευθύνης απέναντι στα «παιδιά» και τι είναι διατεθειμένος να πράξει γι’ αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που αποτυπώνεται στο μυαλό των θεατών.