Τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια η καθημερινότητα του κόσμου έχει αλλάξει σημαντικά. Αιτία είναι η έλευση της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να προστατευτούμε από αυτή, με αποτέλεσμα να γίνεται μία «παύση» στις όποιες δραστηριότητες. Βέβαια, σε ότι αφορά τις πολιτιστικές, αυτή διήρκεσε παραπάνω από το αναμενόμενο.

Από ότι φαίνεται, όμως, σιγά σιγά επιστρέφουμε στους παλιούς ρυθμούς, τηρώντας κάποια μέτρα, ενώ (και) οι θεατρικοί παραγωγοί καλούνται να αποφασίσουν αν οι κλειστές αίθουσες θα ανοίξουν, για να υποδεχθούν το θεατρόφιλο κοινό, καθώς επίσης με ποιο πρωτόκολλο θα λειτουργήσουν. Για την ακρίβεια αν θα λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες από τον κορονοϊό, ή αν θα είναι μικτοί, δηλαδή και για μη εμβολιασμένους. Βέβαια, το ποσοστό πληρότητας διαμορφώνεται ανάλογα, ενώ οι υπεύθυνοι των θεάτρων καλούνται να κάνουν τον σχετικό έλεγχο.

Οι περισσότεροι θεατρικοί οργανισμοί, όπως αναφέρουν σε επίσημες ανακοινώσεις τους, πρόκειται να ακολουθήσουν την κρατική γραμμή, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των εργαζόμενων, των καλλιτεχνών και των θεατών, όπως είναι το Θέατρο Παλλάς, Λαμπέτη, Ήβη, Βέμπο, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Χώρα, Νέος Ακάδημος, Ακροπόλ, Νέου Κόσμου, Τέχνης, Σύγχρονο κ.ά. Από εκεί και πέρα, ο CARTEL Τεχνοχώρος σκοπεύει να λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ, ενώ κάθε Παρασκευή θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%. Στην ίδια τροχιά κινείται το Θέατρο Eliart, με την κάθε παράσταση να ανακοινώνει με δελτίο τύπου τον τρόπο που θα υποδέχεται το κοινό (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες ή και θεατές με rapid τεστ), και το Θέατρο Αλκμήνη.