Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, με αφορμή την πανδημία, επιχείρησε να διευρύνει την εναλλακτική λειτουργία του μέσα από ένα αμιγώς ψηφιακό ρεπερτόριο και μέσα από την ψηφιακή εκπαίδευση.

Η θετική ανταπόκριση του κοινού, η αιγίδα και η επιχορήγηση που έλαβε για τις φετινές προτάσεις του από το ΥΠΠΟΑ, ώθησε τους ιθύνοντες να συνεχίσουν την παράλληλη δράση του θέατρου που επικεντρώνεται στη δημιουργία πρωτότυπου ψηφιακού υλικού.

· «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα»: Η πρώτη audio παραγωγή για παιδιά διαθέσιμη σε podcast

Το φετινό ψηφιακό ρεπερτόριο εγκαινιάζεται από το πρώτο audio έργο του Θεάτρου Τέχνης για παιδιά: «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα» , που είναι πλέον διαθέσιμο σε μορφή podcast στην ιστοσελίδα μας www.theatro-technis.gr

Πρόκειται για μια audio παραγωγή που σχεδιάστηκε ειδικά για το ψηφιακό ρεπερτόριο 2021-22, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ακροατές και βασίζεται σε μια νέα θεατρική διασκευή του γνωστού, πανέξυπνου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Θεατρική διασκευή – ραδιοσκηνοθεσία: Εύα Στυλάντερ
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Χαλκούτσου
Μουσική και στίχοι τραγουδιών: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Ηχογράφηση – μιξάζ: City studio
Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: Γιώργος Γκιόκας, Δομινίκη Κηλάδη, Μελίνα Κόντη, Αιλιάνα Μαρκάκη, Νίκος Μαρνάς, Ελένη Νιωτάκη, Νικόλας Σούλης, Νίκος Στεργιώτης, Ορέστης Τουλιάτος

· «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» και ως «μιούζικαλ τσέπης» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα θεατρική διασκευή της Εύας Στυλάντερ με μουσική και στίχους τραγουδιών του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, παρουσιάζεται και σε θεατρική εκδοχή, ως πρωτότυπο «μιούζικαλ τσέπης» για παιδιά 5-11 ετών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Η συγκεκριμένη παραγωγή έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες της πανδημίας. Μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχολεία και σε κάθε είδους χώρους εκτός θεάτρου.

Η θεατρική εκδοχή στα «Καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12μ. Για την περίοδο των εορτών προβλέπονται επιπλέον παραστάσεις.

· Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Θεάτρου Τέχνης για ψηφιακά έργα:
Οι νικητές του διαγωνισμού για πρωτότυπα audio και web έργα που προκήρυξε το Θέατρο Τέχνης το 2021 με θέμα: «Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά» είναι:

Στην web κατηγορία ξεχώρισε το έργο του Έντυ Διαμαντόπουλου: «Φρέντυ»
Στην audio κατηγορία ξεχώρισε το έργο της Χριστίνας Χριστοφή: «Κρουαζιέρα»

Τα δύο έργα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, πρόκειται να «ζωντανέψουν» σε web και audio μορφή και να συμπεριληφθούν στο ψηφιακό μας ρεπερτόριο 2021-22. Στις παραγωγές πρόκειται να λάβουν μέρος νέοι ηθοποιοί, απόφοιτοι και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης. Οι διανομή και οι συντελεστές για τα δύο ψηφιακά έργα,

θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2022.