Για ακόμη μια χρονιά οι θεατές καλούνται να βρουν την παράσταση που τους ταιριάζει. Μία από αυτές φαίνεται να είναι οι «Δύο Θεοί» του Λένου Χρηστίδη, που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο έργο του, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη με έναν έμπειρο θίασο και συνεργατών: Σταύρο Σβήγκο, Ορέστη Τζιόβα, Σωκράτη Πατσίκα, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Παύλο Παυλίδη.

Το theaternow.gr «τρύπωσε» στα καμαρίνια των ηθοποιών και τους απαθανάτισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, όπου τα πειράγματα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την πυρηνική καταστροφή. Τι επιθυμείς περισσότερο; Βρισκόμαστε στο μέλλον, μάλλον όχι στο πολύ μακρινό. Ο Πάτρικ κι ο Μιγκέλ είναι εδώ και δέκα χρόνια έγκλειστοι σ’ ένα κέντρο αποτοξίνωσης για άτομα εθισμένα στους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Η ζωή τους κυλάει βαρετά και χωρίς απολαύσεις, μέχρι τη στιγμή που μαθαίνουν πως πρόκειται να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στα δύο υπερ-κράτη του κόσμου: την Αμερική και την Ευρασία.

Τώρα – λίγο πριν την ολική καταστροφή – σκοπός τους γίνεται η καταγραφή της Ιστορίας, η καταγραφή των σημαντικότερων στιγμών και επιτευγμάτων της Ανθρωπότητας, προς χρήση των κοινωνιών που θα δημιουργηθούν τις επόμενες χιλιετίες. Ξεθάβουν τον κρυμμένο υπολογιστή τους και αρχίζουν το θεάρεστο έργο τους.

Σ’ αυτές τις τελευταίες μέρες του κόσμου, ο Πάτρικ και ο Μιγκέλ θα καταγράψουν και θα παραχαράξουν την Ιστορία, θα μεταμορφώσουν τους τρόφιμους του Ιδρύματος σε εξέχουσες προσωπικότητες και μεγάλους δημιουργούς, θα ξαναβρούν τη χαρά της ζωής, θα μεταλλαχθούν και τελικά θα γίνουν Δύο Θεοί!

Το ραντεβού δίνεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21.00, στο Θέατρο Ροές.