Ο σύγχρονος Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού Modus Vivendi bkk στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, ανοίγει τις πόρτες του ξανά, με ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς & μεγάλους!
Πάρτε μια γεύση από τα φετινά προγράμματά και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

Λόγος στο σώμα & σώμα στο λόγο υπό την καθοδήγηση του εμπνευστή & δημιουργού του MV Κρατερό Κατσούλη

Το θέατρο ως τρόπος επικοινωνίας.
Η επικοινωνία μέσα απ’ τη σωματική έκφραση.
Η σωματική έκφραση ως εργαλείο συνεννόησης.
Η συνεννόηση δώρο στην καθημερινότητά μας.

Το σώμα μιλά! Με τη «στάση» του ενισχύει το λόγο μας.
Κάποιες φορές «μιλάει» περισσότερο και καθαρότερα από το λόγο μας!
Κάποιες φορές μπορεί ακόμα και άθελα μας να υπογραμμίζει περισσότερο ή και να αναιρεί το λόγο μας!
Διαβάζω, ακούω, μαθαίνω, αντιλαμβάνομαι, κατανοώ, εκφράζομαι.
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν συνεννοούμαστε; Γιατί δεν καταλαβαινόμαστε;
Γιατί τελικά δεν επικοινωνούμε; Πώς θα εκφράσω αυτό που θέλω;
Θεωρώντας ως δεδομένο την αντίληψη του λόγου, της γλώσσας που γνωρίζουμε, μήπως υπάρχει άραγε κάτι που μας διαφεύγει; Στην επιλογή των λέξεων; Στο τονισμό τους;
Στην επιλογή του ήχου; Στο ρυθμό της ομιλίας; Στην ένταση; Στη διάθεση μας;
Ελάτε να γνωρίσουμε το σώμα μας και τη δική του γλώσσα, δίνοντας του χώρο και χρόνο να εκφραστεί!
Με οδηγό την αναπνοή μας, την ενέργεια μας ,τη μουσική, την κίνηση, το Θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, θα ανακαλύψουμε όχι μόνο τις υπάρχουσες δυνατότητες του, αλλά και νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης!
Μαζί θα εξασκήσουμε την παρατηρητικότητα και τη μνήμη μας.
Θα εστιάσουμε στο πώς να είμαστε σωματικά και βιωματικά, στο ΠΑΡΟΝ  και στο ΤΩΡΑ !
*Το σεμινάριο απευθύνεται, σ´ όλους !
Σε όλους όσους θέλουν  να ανακαλύψουν , ή να ξαναθυμηθούν τη χαρά της έκφρασης, της επικοινωνίας ,της δημιουργίας! Βεβαίως αυτό ισχύει και για φοιτητές και επαγγελματίες καλλιτέχνες.

Έναρξη: Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021
Το σεμινάριο είναι ετήσιο και αποτελείται από κύκλους διάρκειας δύο (2) μηνών.
Τμήματα: Κάθε Τρίτη 7.30μμ-9.30μμ.


 

YogaYourVoice
με την υψίφωνο/yoga vocalist Τζίνα Πούλου

Μια σύγχρονη πρακτική που ενεργοποιεί το σώμα και τη φωνή!

Συνδυάζοντας απλές τεχνικές της Yoga με την τεχνική της φωνητικής, αποτελεί την παιδαγωγική εξέλιξη του 21ου αιώνα στον τομέα των τεχνών και του θεάματος!
*Σε συνεργασία με το MaMaitri Yoga (https://www.mamaitriyoga.com/).

Τι είναι το YogaYourVoice;
Το σώμα, η φωνή και οι βαθύτερες ψυχικές και εσωτερικές ανάγκες συναντώνται και φέρνουν στο προσκήνιο την αυθεντική φωνή του καθενός και τη σωστή επικοινωνία με τους γύρω από αυτήν.

H πρωτοποριακή αυτή μέθοδος ενεργοποιεί τα επτά (7) ενεργειακά κέντρα του σώματος, γνωστά ως chakras, ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη ροή του ήχου/φωνής. Η έκφραση, η τονική αστάθεια, ο φόβος της σκηνής, το άγχος, η συναισθηματική αποστασιοποίηση, η ευκινησία της φωνής, η δυσκολία στη φωνητική απόδοση, το σφίξιμο του λαιμού και πλήθος άλλων σχετίζονται με τα “κλειδωμένα” chakras και η συγκεκριμένη μέθοδος τα “ξεκλειδώνει”.

Σκοπός του YogaYourVoiceΘεραπευτικός και εκπαιδευτικός!

Η ανάπτυξη της φωνητικής αυτογνωσίας οδηγεί στην ειλικρινή αυτοέκφραση, απαραίτητο συστατικό της ερμηνείας, αλλά και της καθημερινότητας. Η απελευθέρωση της ενέργειας και των συναισθημάτων συνεπάγεται κατανόηση και εδραίωση της φωνητικής τεχνικής και του λόγου.
Μέσω της πρακτικής YogaYourVoice, ο ασκούμενος επιτυγχάνει την ισορροπία και την ακεραιότητα του φυσικού φωνητικού οργάνου του, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο δημιουργικός εαυτός του.
Η συγκεκριμένη μέθοδος, ως εκπαιδευτικό εργαλείο, βοηθά τον ασκούμενο να ανακαλύψει την αυθεντική φωνή του και αφυπνίζει την αυτοσυνειδητοποίησή του!

Σε ποιους απευθύνεται:

ŸΣε performers (τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές).
ŸΣε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν και να βελτιωθούν συναισθηματικά, ψυχικά, αλλά και εργασιακά (στρες, άγχος πίεση).
ŸΣε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως εργαλείο της δουλειάς τους, ενόσω καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Έναρξη: Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Τμήμα: Κάθε Τρίτη 5.00μμ-7.00μμ (σύνολο 8 μαθήματα)

 


 

Gentle Yoga
σε συνεργασία με τη Synapsis Movement υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Λαγού

Η Gentle Yoga αποτελεί μια ιδανική πρακτική για άτομα κάθε ηλικίας που αναζητούν μια ήπια γυμναστική για την χαλάρωση και την ευεξία τους! Αλλά, και για σώματα ταλαιπωρημένα που έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας!
Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και κινητικότητας των μυών και των αρθρώσεων, μαθαίνουμε το σώμα μας. Χτίζουμε σταδιακά, με τον ρυθμό μας, άνεση και δύναμη σε εύρος κίνησης αλλά και σε απλές κινήσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Η πρακτική αυτή περιέχει απλές φυσικές θέσεις (Asanas) με την συνοδεία τεχνικών αναπνοής (Pranayama). Ξεκινάμε ήπια να ζεσταίνουμε το σώμα, σιγά σιγά αυξάνεται η ένταση για να μειωθεί πάλι και να επέλθει χαλάρωση.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Λαγού. (απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών και πιστοποιημένος δάσκαλος Yoga από την Yoga alliance).

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Τμήμα: Κάθε Δευτέρα 13.00 – 14.30


 

Σύγχρονος χορός & Pilates MAtwork με την Μαρία Πασχαλίδου

Ένα μάθημα σύγχρονου χορού που δίνει έμφαση τόσο στην εκμάθηση της τεχνικής, όσο και στην πρακτική του αυτοσχεδιασμού.

Μέσω συνδυασμών και ασκήσεων αυτοσχεδιασμού τα άτομα αποκτούν αντίληψη της μηχανικής της κίνησης- πώς στρίβω, πηδάω, προσγειώνομαι, κυλάω, πέφτω, αιωρούμαι, απομονώνω τα μέλη μου. Μαθαίνουν να οργανώνουν το σώμα, αποκτούν συνείδηση, έλεγχο, πλαστικότητα, έκρηξη, ρυθμικότητα.

Και όλα αυτά τα χρησιμοποιούν σαν εργαλεία για να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της κίνησηςΤο μάθημα είναι ανοιχτό σε επίπεδο κι απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς πρότερη εμπειρία στην
κίνηση.

Έναρξη: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021
Τμήμα: κάθε Πέμπτη και ώρα 8.00μμ-9.30μμ

 Η πασίγνωστη και καθιερωμένη πλέον παγκοσμίως μέθοδος Pilates, που έχει λάβει το όνομά της από τον δημιουργό της Joseph Hubertus Pilates και προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε σώμα και νου! Στο μάθημα ακολουθούμε μια σειρά ασκήσεων στο έδαφος σε ροή, με στόχο τον έλεγχο του σώματος, την ενδυνάμωση εν τω βάθει, την αύξηση της αντοχής, τη βελτίωση της στάσης του σώματος, καθώς και την αύξηση της ευλυγισίας και της κινητικότητας.

*Είναι ανοιχτό σε επίπεδο και οι ασκούμενοι-ες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους ένα στρώμα και μια πετσέτα και να φορούν άνετα ρούχα.

Έναρξη: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021
Τμήμα: κάθε Πέμπτη 6.45μμ-7.45μμ


 

 

Διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές
σε συνεργασία με το κέντρο Διδασκαλίας και Εφαρμογής του Pranic Healing & της Arhatic Yoga του Grand Master Choa Kok Sui, υπό το συντονισμό του Φώτη Ζαφειρόπουλου

Ελάτε να βιώσετε την εμπειρία του ομαδικού διαλογισμού σε μια όμορφη, χαλαρή, γελαστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα.Για να συμμετέχετε δεν χρειάζεται να έχετε πρότερη διαλογιστική εμπειρία, ούτε και υπάρχουν προαπαιτούμενα. Η ευτυχία κρύβεται εκεί που δεν το περιμένουμε!

Οφέλη:

– εσωτερική γαλήνη & ευδαιμονία

– εξάλειψη πίεσης, άγχους & στρες

– βελτίωση υγείας

– αύξηση δημιουργικότητας, ευφυΐας & διόρασης

– διαυγές μυαλό & μεγαλύτερη ευτυχία

– αύξηση αυτοπεποίθησης

Έναρξη: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τμήμα: κάθε Τετάρτη 7.00μμ-9.00μμ


 

Mindfulness για Γυναίκες
με τη Δέσποινα Γιαννούλη (διαπιστευμένη δασκάλα Mindfulness)

Πολλές απαιτήσεις και ο χρόνος δεν φτάνει -κι όμως θέλουμε να τα κάνουμε όλα, γιατί αυτό αναμένεται από εμάς. Το μάθημα περιλαμβάνει απλές πρακτικές που απευθύνονται σε κάθε σύγχρονη γυναίκα, και τη βοηθούν να βγάλει το άγχος από τη ζωή της και να είναι περισσότερο ευτυχισμένη. Με τόσες υποχρεώσεις, γιατί να βάλεις το mindfulness στη ζωή σου; Γιατί έτσι θα μάθεις να ζεις με περισσότερη ηρεμία, να φροντίζεις τον εαυτό σου, να απολαμβάνεις τις σχέσεις σου και να χαίρεσαι ό,τι κάνεις. Στην ουσία θα μάθεις να χαίρεσαι τη ζωή.
Διεξαγωγή:

  • Έξι 2ωρες συναντήσεις στον πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια
  • Κάθε Τετάρτη 10πμ-12μμ (έναρξη: Τετάρτη 3-11-2021 έως 8-12-2021)
  • Ολιγομελής ομάδα
  • Το μάθημα περιλαμβάνει συζήτηση, πρακτική και διαλογισμό

Σχετικά με την Δέσποινα:
Η Δέσποινα Γιαννούλη είναι Διαπιστευμένη Δασκάλα Mindfulness από την κορυφαία σχολή Breathworks της Μ. Βρετανίας. Βρήκε το Mindfulness στον δρόμο της όταν απεγνωσμένα προσπαθούσε να στηρίξει την υγεία της. Τότε έμαθε μέσα από την εκπαίδευσή της πως όλα εξαρτώνται από εμάς και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ζούμε τη ζωή μας. Σήμερα απολαμβάνει την κάθε στιγμή με την οικογένεια, τους φίλους της και τον ευρύτερο κύκλο της, ενώ βοηθάει τους ανθρώπους να γίνουν πιο δυνατοί, να ζουν με περισσότερη ηρεμία και να αποκτήσουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν ό,τι κι αν βρεθεί στο δρόμο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.unboxhappiness.gr.

———————————————————————————————–

 

Εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά από τη θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

Ελάτε να παίξουμε! Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει με χαρά τα νέα εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά εργαστήρια της στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια.
Προσφέρετε ένα πολύτιμο δώρο στα παιδιά σας δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν, με τη βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών, τρόπους έκφρασης και να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες μάθησης μέσα από το παιχνίδι! 


 

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων με βασικό εργαλείο τη θεατρική διαδικασία, το εκπαιδευτικό δράμα, τη μουσική, τον ρυθμό, τα εικαστικά & τον χορό, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να εμπλακούν, να εμβαθύνουν, να αισθανθούν. Και φυσικά να παίξουν!
Οι νεαροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, την έκφραση συναισθημάτων αλλά και την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη συν-δημιουργία!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Έναρξη εργαστηρίων: Παρασκευή 8-10-2021
Α’ κύκλος Οκτώβριος-Δεκέμβριος |  Β’ κύκλος Ιανουάριος-Απρίλιος
 (οι δύο κύκλοι μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα)                               

ΤΜΗΜΑΤΑ: 

Προνήπιο-νήπιο: κάθε Σάββατο 10.30πμ-11.45πμ

Α’ και Β’ Δημοτικού: κάθε Σάββατο 12-1.30μμ

Γ’ και Δ΄ Δημοτικού: κάθε Παρασκευή 5.30μμ-7μμ

Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού: κάθε Παρασκευή 7.15-8.45μμ

(σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όλα τα προγράμματα θα συνεχιστούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM)


 

Αισθητηριακά εργαστήρια & MESSY PLAY (10 μηνών – 3,5 ετών) 

Μυρωδιές, θερμοκρασίες, γεύσεις, ήχοι, ιστορίες που ζωντανεύουν!
Με οδηγό τις βασικές αισθήσεις και χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, χρώματα, υφές, αντικείμενα και ιστορίες δημιουργούμε «μικρόκοσμους» και προσκαλούμε την ομάδα να εξερευνήσει, ν’  ανακαλύψει και να πειραματιστεί με τις δυνατότητες των υλικών, να ζωντανέψει και να εμψυχώσει ιστορίες μέσα από τη διάδραση.
Με έμφαση στη σχέση γονέα-παιδιού, βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η αισθητηριακή καλλιέργεια και η αξιοποίησή της  ως τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Περίοδος εγγραφών: από 7-9-2021 έως 30-9-2021
Έναρξη εργαστηρίων: Δευτέρα 4-10-2021
Α’ κύκλος Οκτώβριος-Δεκέμβριος |  Β’ κύκλος Ιανουάριος-Απρίλιος
(οι δύο κύκλοι μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα)

ΤΜΗΜΑΤΑ:
10 μηνών-24 μηνών με γονείς κάθε Δευτέρα 10-10.50πμ
2 ετών έως 3,5 ετών με γονείς κάθε Δευτέρα 11.10πμ-12μμ


 

Παιχνίδια εξερεύνησης/μικρό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 3,5 ετών+

Ελάτε να παίξουμε μαζί και να γνωρίσουμε τον κόσμο και τα στοιχεία της φύσης! Μέσα από παιχνίδια ρόλων, εικαστικά & κινητικά μοτίβα, αισθητηριακά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, οι μικροί μας φίλοι θα κάνουν τα »πρώτα τους βήματα» στον κόσμο του θεάτρου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Περίοδος εγγραφών: από 7-9-2021 έως 30-9-2021
Έναρξη: Πέμπτη 7-10-2021
Α’ κύκλος Οκτώβριος-Δεκέμβριος | Β’ κύκλος Ιανουάριος-Απρίλιος
(οι δύο κύκλοι μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα)

ΤΜΗΜΑΤΑ:
3,5 ετών – 5 ετών κάθε Πέμπτη 5.15-6.30μμ


 

Μουσικοκινητική αγωγή – πρώτα μουσικά ερεθίσματα με τον Γιώργο Χαρωνίτη

Περίοδος εγγραφών: από 7-9-2021 έως 30-9-2021
Έναρξη: Τετάρτη 13-10-2021
Α’ κύκλος Οκτώβριος-Δεκέμβριος | Β’ κύκλος Ιανουάριος-Απρίλιος
(οι δύο κύκλοι μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα)

ΤΜΗΜΑΤΑ:
Κάθε Τετάρτη 5.00-6.00μμ / 18 μηνών – 3 ετών με γονείς 
Κάθε Τετάρτη 6.00μμ-7.00μμ / 3 ετών – 5 ετών 


 

Λοιπές δραστηριότητες:
Πέραν του βασικού προγράμματος, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η σχολή διοργανώνει δραστηριότητες ποικίλου ενδιαφέροντος και περιεχομένου για μικρούς & μεγάλους!!

  • θεατρικές παραστάσεις στην αυλή!
  • διαδικτυακά αλλά και δια ζώσης σεμινάρια & workshops κατά τη διάρκεια όλης χρονιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοίνωνησετε:

Πληροφορίες & εγγραφές:
email: kraterosmodusvivendi@gmail.com
 ©Modus Vivendi by Krateros Katsoulis 2021-22
Facebook page: Modus Vivendi by Krateros Katsoulis
Instagram: modusvivendibkk
Official Site: https://www.kraterosmodusvivendi.gr/